ЦЕНОВНИК ЗА УЧЕСТВО ВО ТУРНИРОТ
УСЛОВИ ЗА УЧЕСТВО НА ТУРНИРОТ
СПОРТСКИ ТЕРЕНИ ВО ОБЗОР И БЈАЛА - ФОТОГРАФИИ
ОБЗОР И БЈАЛА - ФОТОГРАФИИ ОД ОДМАРАЛИШТАТА
ХОТЕЛ ''АРГО'' ВО ОБЗОР - 2** ЅВЕЗДИ - ИНФОРМАЦИИ И ФОТОГРАФИИ ЗА ХОТЕЛОТ
ХОТЕЛ ''ЈАСМИН'' ВО БЈАЛА - 2** ЅВЕЗДИ - ИНФОРМАЦИИ И ФОТОГРАФИИ ЗА ХОТЕЛОТ
АПАРТХОТЕЛ ''АНИКСИ'' ВО ОБЗОР - 2** ЅВЕЗДИ - ИНФОРМАЦИИ И ФОТОГРАФИИ ЗА ХОТЕЛОТ
ХОТЕЛ ''ЗЕЛЕНИОТ РАЈ'' ВО ОБЗОР - 2** ЅВЕЗДИ - ИНФОРМАЦИИ И ФОТОГРАФИИ ЗА ХОТЕЛОТ
ХОТЕЛ ''АМИГОС'' ВО ОБЗОР - 2** ЅВЕЗДИ - ИНФОРМАЦИИ И ФОТОГРАФИИ ЗА ХОТЕЛОТ
ТУРНИР НА ЈУЖНОТО ЦРНО МОРЕ 2017 - ПОБЕДНИЦИ
ТУРНИР НА ЈУЖНОТО ЦРНО МОРЕ - ФОТОГРАФИИ
ТУРНИР НА ЈУЖНОТО ЦРНО МОРЕ - УЧЕСНИЦИТЕ НА ФУДБАЛСКИОТ ТУРНИР ВО ПРЕДНИТЕ ГОДИНИ
ТУРНИР НА ЈУЖНОТО ЦРНО МОРЕ - УЧЕСНИЦИТЕ НА ОДБОЈКАРСКИОТ ТУРНИР ВО ПРЕДНИТЕ ГОДИНИ
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ВО "ТУРНИР НА ЈУЖНОТО ЦРНО МОРЕ 2017"
БОРОВЕЦ - САМОКОВ КУП 2018
ЦЕНОВНИК И УСЛОВИ ЗА УЧЕСТВО ВО ТУРНИР "БОРОВЕЦ - САМОКОВ КУП 2018"
СПОРТСКИ ТЕРЕНИ ВО БОРОВЕЦ И САМОКОВ - ФОТОГРАФИИ
ХОТЕЛ "АРЕНА" ВО САМОКОВ - 3 + *** ЅВЕЗДИ - ФОТОГРАФИИ
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ВО ТУРНИР „БОРОВЕЦ - САМОКОВ КУП 2017”

ПРАВИЛА НА ТУРНИРОТ


 

Правила за ФУДБАЛСКИОТ ТУРНИР  


1. Фудбалските натпревари од турнирот ке се играат на стандартно игралиште со размери според правилата на ФИФА и УЕФА. Генерациите 2007, 2008 и 2009 ќе играат на помали игралишта, додека турнирите по мал фудбал ќе се играат на стандартните за мини фудбал игралишта. Генерација 2007 ке играат на игралишта коишто се предвидени за 9 на 9, додека 2008 и 2009 ќе играат на помали игралишта коишто се за 7 на 7. 

 

2. Фудбалските натпревари ќе се играат според стандартните правила на ФИФА и УЕФА.

 

3. Секој од учесниците на турнирот ќе бидат распределени во групи според возраста, каде што секоја екипа ќе игра против секоја во дадената група. 

 

4. Ако екипите од некоја од генерациите се многу, тие ќе бидат распределени во повеќе од една група. После изиграните натпревари во групите, ќе се игра по систем на елиминација. После директните елиминации ќе се играат полуфиналиња, финале и натпревар за 3 место.

 

5. За подеба се добиваат 3 бода, додека за нерешено се добива по 1 бод за двете екипи. Ако екипите од некоја од генерациите се многу, тие ќе бидат распределени во повеќе од една група. После изиграните натпревари во групите, ќе се игра по систем на елиминација. После директните елиминации ќе се играат полуфиналиња, финале и натпревар за 3 место. 

 

6. Конечниот пласман во групите ќе зависи од:

 

  - бројот на освоени бодови 

  Доколку некоја екипа има ист број бодови ќе се земат во предвид следните критериуми:

  - гол разлика

  - број на дадени голови

 

7. При равенство в редовното време на срещите от фазата на директните елиминации, се изпълняват по 3 наказателни удара (дузпи) или ако е необходимо по повече, до излъчване на победител.

 

8. Дозволено е да се направат неограничен броj смени. Од кога ќе се смени играчот, има право повторно да влезе во игра. 

 

9. Натпреварувач, којшто добил црвен картон напуска натпреварата, но има право да игра на следниот натпревар.

 

10. Времетраење на фудбалските натрпевари:

 

    - Две поувремиња по 40 минути - на генерација 2000 и 2001 

    - Две полувремиња по 35 минути - на генерација 2002 и 2003

    - Две полувремиња по 30 минути - на генерација 2004, 2005 и 2006

    - Две полувремиња по 25 минути - на генерација 2007

    - Три полувремиња по 15 минути - на генерација 2008 и 2009

    - Две полувремиња по 25 минути - на турнирот по мал фудбал

    - Две полувремиња по 45 минути - на турнирот за сениори

    - Две полувремиња по 35 минути - на турнирот за девојки

    - Две полувремиња по 40 минути - на турнирот за жени

 

11. Број на играчите во соодветните генерации 

    - За генерација 2008 и 2009 по 7 играчи (6+1) 

    - За генерација 2007 по 9 играчи (8+1)  

    - За турнирот по мал фудбал по 6 играчи (5+1) 

    -  За сите останати возрасни групи по 11 играчи (10+1) 

 

12. Програмата на турнирот ќе биде направена и соопштена от Организираторите на прес конференцијата на денот на пристигнување на екипите. 

 

Програмата за фудбалскиот турнир ќе биде направана така да секој од тимовите да изигра помеѓу 4 и 6 натпревари за време на турнирот! Организираторите имаат право да променат некои правила од фудбалскиот турнир, но само доколку изникне некоја дополнителна ситуација. 

 

 

Правила за ТУРНИРОТ ПО ОДБОЈКА 

                                                

1. Натпреварите по одбојка ќе се играат на стандарден терен, со размери според правилата на FIVB. 

2. Натпреварите по одбојка ќе се играат според правилата на FIVB.

3. Тимовите коишто учествувааат во турнирот ќе бидат распределени во гупии според возраста и ќе играат по системот “секој против секој”.

4.  Ако екипите од некоја од генерациите се многу, тие ќе бидат распределени во повеќе од една група. После изиграните натпревари во групите, ќе се игра по систем на елиминација. После директните елиминации ќе се играат полуфиналиња, финале и натпревар за 3 место.

5. Во случј ако резултатот од натпреварот е 3:0 или 3:1, победникот добива 3 бодови, а поразениот 0 бодови. Доколку резултатот е 3:2, побеникот добива 2 бодови, поразениот 1 бод.

6. За конечен пласман во групите ќе се земат во предвид следните индикатори во следниот редослед:

  • Број на освоени бодови
  • резултат од директниот дуел меѓу тимовите со ист број на бодови
  • однос помеѓу добиени и изгубени гемови
  • повеќе освоени гем поени.

7. Доколку натпреварот е со нерешен резултат до последне гем, ке се игра тајбрејк до 15 поена.

Минималниот број на гемови за победа ќе биде одреден по возрасните групи:

  • 3 од 5 гема - за генерација 2000, 2001, 2002, 2003 и 2004
  • 2 од 3 гема - за генерација 2005 и 2006
  • 3 од 5 гема - на турнирот за девојки
  • 3 од 5 гема - на турнирот за сениори
  • 2 од 3 гема - на турнирот за зеднички тим од девојки и мажи

 

Програмата за одбојкарскиот турнир ќе биде направана така да секој од тимовите да изигра помеѓу 3 и 5 натпревари за време на турнирот! Организираторите имаат право да променат некои правила од одбоjкарскиот турнир, но само доколку изникне некоја дополнителна ситуација.